• 1402/11/16 - 10:41
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به همت کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار؛

نخستین جشنواره پژوهشگران برتر صنعت کارگزاری برگزار شد

دیروز یکشنبه 15 بهمن، نخستین جشنواره «پژوهشگران برتر صنعت کارگزاری» با حضور دکتر عشقی ریس سازمان بورس، مدیران و فعالان بازارسرمایه، همچنین اساتید و پژوهشگران صنعت مالی در محل دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد. در این مراسم ضمن رونمایی از مجوز انتشارات کانون، تمبر کانون و اولین نشریه کانون از پژوهشگرانی که آثار خود را به دبیرخانه این جشنواره ارسال کرده بودند بعد از بررسی های لازم و داوری تقدیر شد.

به گزارش روابط عمومی کانون کارگزاران بورس، در این جشنواره بیش از50 اثر ارسالی مورد داوری قرار گرفت که از میان این آثار 6 نفر به عنوان برگزیده انتخاب شدند؛ طاهره منزوی در بخش طرح پژوهشی درون سازمانی، محمد غواصی در بخش کتاب، مصطفی حسین‌زاده در بخش رساله دکتری، محمد رحیمی کلیشادی در بخش پایان نامه، محمد مهدی فریدونی در بخش مقالات همایشی و عطاالله طالعی زاده استاد تمام دانشگاه تهران، به عنوان دانشمند برتر یک درصد جهان و فعال در صنعت کارگزاری؛ پژوهشگران منتخب در این جشنواره بودند که مورد تقدیر قرار گرفتند.  

 

ارتقاء صنعت کارگزاری به کمک پژوهش

عظیم ثابت، دبیر کل کانون کارگزاران در این جشنواره بیان کرد: امر پژوهش که موضوع بسیار مهمی است به عنوان یکی از حلقه‌های مفقوده بازار سرمایه تلقی می‌شود، این مساله یکی از مسیرهای اثرگذار است که می‌تواند ریل‌گذاری مناسبی برای پیشبرد توسعه این صنعت انجام دهد.

او اضافه کرد: رویکرد ما در این جشنواره بدین نحو بود که قرار شد اشخاص فعال در حوزه کارگزاری‌ها آثار مکتوب خود را که از سال ۱۴۰۱ به نگارش درآورده‌اند، ارسال کنند تا مورد بررسی و داوری قرار بگیرد.

دبیرکل کانون کارگزاران تصریح کرد: پژوهش از اهمیت بالایی در ترویج نوآوری و خلاقیت برخوردار است و توسعه ارتباطات و ارتقای عملکردها در صنعت کارگزاری نیازمند نتایج پژوهش‌ها است.

ثابت به نقش بسیار اندک دانشگاه‌ها در حوزه بازار سرمایه تاکید کرد و گفت: اکنون تلاش‌هایی برای افزایش بهره‌مندی از نظارت اساتید در حوزه‌های نهادهای مالی انجام شده است.

دبیر کل کانون کارگزاران تاکید کرد: از سال آینده فراخوان پذیرش مقالات مربوط به پژوهش صنعت کارگزاری را زودتر اعلام خواهیم کرد تا پژوهشگران با آمادگی بیشتری در این حوزه حضور یابند.

 

توسعه بازارسرمایه در گرو توسعه پژوهش

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در این مراسم با اشاره به این که معقوله پژوهش بسیار حائز اهمیت است و انتظار می‌رود در آینده شاهد پررنگ‌تر شدن این امر باشیم، افزود: در اوایل دهه هشتاد به ندرت شاهد افراد متخصص و کارشناسان مالی در صنعت کارگزاری بودیم و چندان امکان صحبت در خصوص ابزارهای مالی فراهم نبود، این در حالیست که اکنون این مسائل رفع شده است.

او با بیان این که در بند ۲۰ ماده ۷ قانون بازار اوراق بهادار نیز به بحث پژوهش و تحقیق به عنوان یک اصل کلی توجه شده، گفت: ماهیت بازار سرمایه به نحوی است که نمی‌توان بدون تحقیق شاهد توسعه بازار سرمایه بود.

عشقی با اعلام این که اگر بحث‌های پژوهشی کمک‌کننده به بخش‌های عملیاتی نباشد قطعا نمی‌توان شاهد توسعه بود، افزود: در سال‌های اخیر بازار سرمایه توانسته نقش ۳۰ درصدی در تامین مالی داشته باشد که این نقش اکنون در حال پررنگ‌تر شدن است، اما این امر نیازمند ابزارهای جدید و توسعه پژوهش است.

او با تاکید بر این که به طور حتم در حوزه صنایع کوچک نیازمند ابزارهای جدید در بحث تامین مالی هستیم، خاطرنشان کرد: در حوزه‌های نظارتی به ویژه در بحث کارگزاران نیز ابزارهای جدید باید توسعه یابند که این امر مهم نیازمند پژوهش است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: هسته‌های خوبی در بازار سرمایه در بحث پژوهش شکل گرفته که مسائل تحقیقی و نوآوری‌ها را در آنجا مطرح می‌کنیم.

عشقی افزود: کانون کارگزاران در سال‌های اخیر نقش قابل توجهی را در حوزه آموزشی ایفا کرده است و انتظار می‌رود در حوزه پژوهش نیز فعال تر شود و گام‌های مهمی را بردارد.

 

پژوهش، شالوده کشورهای توسعه‌یافته

رضا راعی، رئیس انجمن مالی نیز در این مراسم با بیان این که یکی از دلایلی که کشور چین در حوزه‌های اقتصادی و فناوری پیشرفت کرده، مسئله پژوهش است، گفت: ایران نتوانسته علی‌رغم ظرفیت قابل توجه در این حوزه چندان مثمر ثمر واقع شود.

او با اشاره به این که مسئله پژوهش شالوده پیشرفت کشورهای توسعه یافته است، افزود: یکی از محاسن بازار سرمایه در حال حاضر بحث ارتباط مسئولان بازار سهام با دانشگاه‌ها است.

رئیس انجمن مالی گفت: در سه دهه اخیر بازار سرمایه در حوزه ابزارها در مقایسه با بازار پول پیشرفت قابل توجهی داشته است.

راعی با تاکید بر این که بازار سرمایه اکنون در مقایسه با دهه هفتاد بسیار تعمیق یافته که این نشان از رشد معنادار آن است، تصریح کرد: در گذشته مباحثی که در مورد امور مالی و اقتصاد مالی تدریس‌ می‌شد، بسیار ساده و ابتدایی بود اما اکنون به مباحث روز دنیا مانند هوش مصنوعی نیز پرداخت می‌شود.

رئیس انجمن مالی با بیان این که در بسیاری از کشورهای پیشرفته پایه تنظیم بودجه بر اساس بازارهای مالی در نظر گرفته می‌شود،گفت: انتظار می‌رود در آینده نزدیک نیز به جایگاهی برسیم که مبنای GDP کشور را براساس بازارهای مالی تنظیم کنیم.

 

  • گروه خبری : اخبار بورس,اخبار داخلی
  • کد خبر : 570

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید